Prijatelji udruženja

P

Skoro nijedan vrijedan cilj ne može se ostvariti bez podrške prijatelja. Naši prijatelji odlučili su nam pomoći u širenju vijesti o aktivnostima UG "Projekta ABC" kako bi one došle do što većeg broja onih kojima su naše usluge potrebne. Prijatelji Udruženja građana "Projekt ABC" javne su ličnosti koje se, pored izvrsnosti u svom poslu, takođe ističu i vrijednim zalaganjem za poboljšanje našeg društva, a svojim djelovanjem podstiču javnost na promjene koje će novim generacijama otvoriti vrata novih mogućnosti i ljepše budućnosti.

U nastavku – po abecednom redu – predstavljamo naše prijatelje i zahvaljujemo im se za pomoć bez koje UG „Projekt ABC“ ne bi bio ono što danas jeste, a ukoliko i vi želite da budete dio ove pozitivne priče, pozivamo vas da nam se javite putem našeg imejla ili telefona.
Enes Salković rođen je u Tuzli. Glumu je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 2009. godine. Nakon završetka Akademije bio je član Mostarskog teatra mladih 1974, a kao gost povremeno je igrao i u predstavama Narodnog pozorišta u Sarajevu, Zagrebačkog kazališta mladih, te predstavama iz produkcije MESS-a i nezavisnih teatarskih trupa (Altteatar Sarajevo). Glumačke kreacije ostvario je i u nekoliko kratkih filmova.

Zaposlenik je Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u kojem je tumačio uloge u osam predstava (Pismo iz 1920., Nora, Grebanje ili Kako se ubila moja baka, Razred, Majstor, Mousefuckers, Gluha svadba i Gospođa ministarka).

Za glumačke kreacije u predstavama "U traganju za bojom kestena MTM-a", "Pismo iz 1920.", "Grebanje ili kako se ubila moja baka", "Razred" i "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali" BNP-a Zenica dobio je nagrade za najboljeg mladog glumca na Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, Festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici, Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom, Teatar Festu u Doboju i Sterijinom pozorju u Novom Sadu (Srbija). Na Festivalu komedije „Zaplet“ u Banjoj Luci dobio je nagradu za ulogu u predstavi "Dame biraju" Altteatra Sarajevo. Na Festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici, Joakim Festu u Kragujevcu i Danima satire u Zagrebu dobio je kolektivne glumačke nagrade (za glumačka ostvarenja u predstavi "Pismo iz 1920."). Takođe, Enes je i dobitnik nagrada „Toni Pehar“ i „Ključ tmače“ za glumačka ostvaranja u predstavi "U traganju za bojom kestena" MTM-a.Hazim Mujčinović glumac je od rođenja, dakle od 31.05.1977. godine. Nikad nije zapisao svoju biografiju jer će se, kako on to ima običaj reći, naći već neki zapisničar vremena da, nakon što ga ne bude, napiše i zapiše, možda izmisli, doda i oduzme, važne detalje iz njegovog života, naravno, ako njegova karijera bude toga vrijedna.

Hazim je trenutno slobodni umjetnik - slobodno traži posla i posao na sve načine na izuzetno sofisticiranom putu umijeća preživljavanja. Urednik je i voditelj jutarnjeg programa "Jutro sa Hazetom", program zbog kojeg stari ostaju vitalni tokom dana, a mladi ne kasne u školu i na fakultet. Diplomirani je glumac, stand-up komičar, voditelj ozbiljnih projekata i neozbiljnih seansi, a sa vama je svaki radni dan i emotivno budi svoju Bosnu i Hercegovinu od 06:30 do 10:00 sati na svim frekvencijama Kameleon radija.

Kao veliki patriota i čovjek koji voli svoj narod, Hazim je duboko ubijeđen da je obrazovanje ključ za promjene u BiH, a takođe i ključ koji će otključati vrata bolje budućnosti za mlade BiH.