Online edukacija

P

Na naše veliko zadovoljstvo, u avgustu 2017. godine našoj partnerskoj mreži pridružila se kompanija Alison. Sa više od 10 miliona korisnika, onlajn obrazovna platforma Alison jedna je od najvećih u svijetu.  [alison] S obzirom da ova platforma još uvijek nije rasprostranjena u BiH, a uzimajući u obzir da po svom karakteru predstavlja idealnu obrazovnu pomoć, Alison i Udruženje građana "Projekt ABC" odlučili su pokrenuti kampanju za promociju obrazovnih programa koje nudi Alison, te mladima omogućiti da se potpuno besplatno obrazuju i spreme za fakultete, radna mjesta ili prekvalifikacije. Takođe, kursevi koje možete naći na Alison platformi, kao što su programiranje ili strani jezici koje ne možete naći u redovnoj ponudi škola u BiH, mogu postati dio vašeg hobija ili vam pomoći u izgradnji vašeg imidža.

Alison

Alison je provajder onlajn edukacija i akademija koju je osnovao poduzetnik Mike Freerick u Galwayu u Irskoj 2007. godine. Cilj kompanije je da ljudima širom svijeta  omogući da steknu osnovno obrazovanje i poslovne veštine. Za razliku od drugih masovnih otvorenih onlajn platformi, koje su usko povezane sa američkim visokoobrazovnim institucijama kao što su MIT i Stanford Univerzitet, većina Alisonovih korisnika nalazi se u zemljama u razvoju, a najbrži rast broja korisnika bilježi u Indiji. Kompanija Alison je u februaru 2015. godine imala 5 miliona korisnika, čime je postala jedna od najvećih onlajn obrazovnih platformi izvan SAD-a. Alison trenutno ima više od 10 miliona korisnika.

Vizija kompanije Alison je da bude svjetski lider u oblasti besplatnih visokokvalitetnih edukacija i praktičnih poslovnih vještina.


Kursevi

Alison platforma trenutno nudi više od 800 kurseva koje možete pohađati potpuno besplatno, a uz određenu naknadu nakon polaganja završnog testa možete dobiti i certifikat. Svi kursevi su online i na engleskom jeziku, a ukoliko vaš engleski nije na zadovoljavajućem nivou vjerovatno ćete biti u mogućnosti naučiti ga sa Alisonom. Takođe, toplo preporučujemo i Centar za poslovnu edukaciju, našeg pouzdanog partnera, koji slovi za najbolju privatnu instituciju za učenje stranih jezika u Bosni i Hercegovini.

Kako se prijaviti na Alison kurseve?

Kliknite na ALISON: ONLINE COURSES na kraju ovog teksta ili iznad loga kompanije na početku teksta. Registrujte se na sajt (Sign up). Otvorite katalog kurseva (Menu - Courses), odaberite željeni kurs i jednostavno se prijavite (Start Now). Neki kursevi počinju određenih datuma, a neki su tzv. self-paced, pa možete početi odmah i onim tempom koji vam vaš privatni život dozvoljava. Neki od kurseva koje možete pohađati potpuno besplatno su: projekt menadžment, javno govorništvo, poslovna komunikacija, poduzetništvo, upravljanje rizicima, mediji, strani jezici i mnogi drugi. Iskoristite vašu priliku i dozvolite nam da vam pomognemo da postanete najbolji u onome što radite.

ALISON: ONLINE COURSES