O nama

INFORMACIJE O ORGANIZACIJI

Konstantno promovišemo volonterski rad i volonterske programe, a dosad smo organizovali preko 200 besplatnih radionica. Bez obzira šta volontiranje za vas predstavlja, krajnji ishod je ono što je bitno, a to je osmijeh i zadovoljstvo onih kojima se pomaže. To znači da ste uvijek dobrodošli da nam se pridružite i uz našu pomoć svoje vještine stavite na raspolaganje našim sugrađanima. Našim volonterima, članovima i korisnicima želimo pomoći da se afirmišu i postanu lideri u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, umjetnosti, sporta, biznisa i sl. Takođe, u našem udruženju želimo stvoriti bazu kvalitetnih kadrova koje ćemo povezivati sa poslodavcima i našim partnerima kada im se ukaže potreba za novim zaposlenicima.

Projekt ABC okuplja razne profile ljudi, od studenata, profesora, lingvista i psihologa do ekonomista, poduzetnika, pravnika i inženjera, koji se konstantno obrazuju i usavršavaju, a svoje vještine i iskustvo putem raznih platformi stavljaju na raspolaganje svim članovima i polaznicima naših klubova, volonterima i partnerima. Svi članovi Upravnog odbora govore engleski jezik, dok polovina članova govori dva ili tri strana jezika. Tokom proteklog perioda, Projekt ABC ostvario je saradnju sa više obrazovnih institucija, kompanija, medijskih kuća i nevladinih organizacija. Od septembra 2017. godine UG "Projekt ABC" član je Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Tuzlanskom kantonu. Vijeće je formirala Vlada TK. Udruženje je otvorenog tipa, a na radionice koje organizuje mogu se prijaviti svi građani BiH.Drugi o nama

Dok sam bio aktivni član kluba javnog govorništva "Talkology" to mi je mnogo pomagalo, mnogo sam naučio i izgradio sam se kao ličnost, kako profesionalno tako i emotivno.

Igor Trojak, magistar ekonomije i bankarstva


 Radionice Talkology kluba su zabavne i kvalitetne. Pomogle su mi da se izgradim ne samo kao govornik, već i kao osoba, a na osnovu onog što sam naučio i uz podršku tima Projekt ABC pokrenuo sam klub javnog govorništva i na svom fakultetu.

Nedim Šehić, student IPI Akademije


  Radionice kluba javnog govorništva na engleskom jeziku pomogle su mi da unaprijedim svoj engleski jezik i steknem pouzdanje u svoje vještine govorništva, ali i komuniciranje s ljudima uopšte. Izuzetno mi je drago što sam svjestan da ovi naizgled sitni detalji mogu činiti razliku između uspjeha i neuspjeha u akademskom okruženju. 

 Edin Nurković, Kempten Univerzitet, Njemačka