Klub knjige 


Klub knjige na engleskom jeziku "Bookworm"

O knjigama i čitanju knjiga kao izvorima intelektualnog, ali i emocionalnog zadovoljstva pisali su filozofi i kritičari, a i sami pisci. Iako je rasprostranjeno mišljenje da je novine i knjige zasjenio internet, čitanje je još uvijek redovna aktivnost mnogih od nas. Čitalačka kultura u našem gradu relativno je razvijena, a i sve je više mladih ljudi koji čitaju na engleskom jeziku. Međutim, većina čitalačkog iskustva svodi se na individualna, a prilike u kojima se mogu razmijeniti mišljenja o nekoj nedavno pročitanoj knjizi poprilično su rijetke. Čak i kad se dobije neka prilika za diskusiju o knjigama, ona se ubrzo završava komentarom: "Odlična knjiga, toplo je preporučujem!" ili "Pa, i nije čemu.“

U našem klubu knjige imate priliku da razgovarate o knjigama, koje zajedno čitamo, i oživite svoju ljubav prema čitanju. Zanimljive diskusije, osvrti na karaktere, događaje, kao i razgovori o istorijskom kontekstu i žanru pročitanih knjiga samo su neke stvari koje obrađujemo. Takođe, čitanje na stranom jeziku ne samo da obogaćuje vaš vokabular, nego vam idaje priliku da upoznate novi krug prijatelja i naučite nešto o američkoj kulturi, književnosti istrukturiranom kritičkom izražavanju.

Volite čitati? Volite engleski jezik, ali ga nemate priliku često govoriti? Naš klub idealno je mjesto za vas. Radionice koje organizujemo namijenjene su svima koji vole čitati i znaju engleski jezik, dok prethodno iskustvo iz književnih diskusija nije potrebno. 

Sastanci našeg kluba održavaju se jednom mjesečno u Američkom kutku u Narodnoj i univerzitetskoj bilblioteci "Derviš Sušić". Nakon svakog sastanka zajednički pišemo prikaz pročitane knjige, koji objavljujemo na lokalnim portalima, našem sajtu i društvenim mrežama.

Ukoliko želite da se pridružite našem klubu, pošaljite nam vašu prijavu na imejl adresu: info@projektabc.org.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem imejla: nadira.puskar@projektabc.org; amira.sehic@projektabc.org ili putem telefona: +387 60 314 5801 ili +387 61 998 752.

 Dobrodošli!