Javno govorništvo na engleskom jeziku

P

Imali ste intervju za posao, ali niste zadovoljni kako je prošao? Održali ste govor i predstavili poslovne rezultate vaše firme, ali niste dovoljno dobro istakli najvažnije stvari? Dali ste intervju za medije koji bi najradije zaboravili? Predstavili ste vašu ponudu nakon čega su klijenti okrenuli leđa i otišli? Niste se najbolje snašli u društvu novih ljudi?

Desilo vam se da se od vas očekuje da, povodom nekog rođendana, vjenčanja, godišnjice braka, ostvarenog poslovnog rezultata ili nečeg drugog, održite mali govor, a da vi zbog treme ili nedostatka ideja ne znate šta da kažete? 

Ne dozvolite da se takva situacija ikada više ponovi. Prdiružite nam se i vježbajte vaše komunikacijske vještine, razgovarajući o interesantnim temama u opuštenoj i zabavnoj atmosferi koja će potaći vašu kreativnost i pomoći vam da postanete bolji (sa)govornik. U našim klubovima, uz motivirajuće okruženje, imate mogućnost da savladate jedan od najvećih ljudskih strahova, strah od javnog govorništva. 

Ukoliko ste punoljetni i govorite engleski ili njemački jezik, naši klubovi su pravo mjesto za vas. Pridružite nam se u jednom od naših klubova javnog govorništva na engleskom jeziku...


Klub javnog govorništva na engleskom jeziku "Talkology"

U našem klubu javnog govorništva uvijek je zanimljivo. Naš prvi sastanak održan je u januaru 2015. godine, a članovi se od tada sastaju svake srijede u 19:30 sati u Kući plamena mira (do 2017-e) i Centru za poslovnu edukaciju (zgrada Jupiter, treći sprat, Aleja Alije Izetbegovića 10, Tuzla). Učešće je besplatno, a minimalno predznanje engleskog jezika za prisustvo na sastancima je B2 nivo. Ukoliko vaš engleski jezik nije na traženom nivou, naš partner, Centar za poslovnu edukaciju, pružit će Vam adekvatne pripreme i mogućnost polaganja testova. 
 
Radionice obično traju od 60 do 90 minuta, a u zavisnosti od sadržaja i broja prisutnih članova. Jako smo ponosni na činjenicu da - pored članova koji dolaze sa područja Tuzlanskog kantona - imamo i prijatelje iz Sjedinjenih Američkih Država. Radionice se održavaju isključivo na engleskom jeziku, pa je ovo idealna prilika za poboljšanje vašeg engleskog jezika. Na svim radionicama i sastancima uče se nove stvari i razgovara o zanimljivim temama, koje biramo zajedno. 
 
Ukoliko ste i vi zainteresovani da učestvujete na našim besplatnim radionicama javnog govorništva, Vaše prijave pošaljite na imejl adresu: info@projektabc.org.
 
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem imejla: fadil.saric@projektabc.org; amira.sehic@projektabc.org ili putem telefona: +387 62 511 467 ili +387 61 998 752.Klub javnog govorništva na engleskom jeziku "The Thinkers" 

U utorak, 28. marta 2017. godine, Udruženje građana "Projekt ABC" Tuzla u saradnji sa Američkim univerzitetom u Bosni i Hercegovini (AUBiH) osnovalo je klub javnog govorništva na engleskom jeziku. U narednom periodu studenti AUBiH-a u Tuzli imat će priliku da govore na engleskom jeziku i uče nove stvari o neverbalnoj komunikaciji i vještinama javnog govorništva. Uvođenjem ove vrste radionica AUBiH je postao prva visokoobrazovna institucija u Bosni i Hercegovini koja za svoje studente, u sklopu dodatne edukacije za usvajanje praktičnih poslovnih vještina, obezbjeđuje i edukacije iz javnog govorništva na engleskom jeziku.

Radionice se održavaju jednom sedmično u trajanju od 60 do 90 minuta, a vode ih članovi UG "Projekt ABC" Tuzla.

Pored sličnih klubova javnog govorništva koji su osnovani u saradnji sa Američkim Kutkom, Austrijskom bibliotekom i Centrom za poslovnu edukaciju (CPE), obrazovna saradnja UG "Projekt ABC" Tuzla sa AUBiH-om izuzetno je značajna za nastavak promocije javnog govorništva i učenja stranih jezika. Potreban nivo poznavanja engleskog jezika za učešće na radionicama javnog govorništva je B2 (TOEFL, IELTS, Centar za poslovnu edukaciju i sl.) ili tečno poznavanje stranog jezika, dok iskustvo iz oblasti javnog govorništva nije potrebno.
 
Ukoliko ste i vi zainteresovani da učestvujete na našim besplatnim radionicama javnog govorništva, Vaše prijave pošaljite na imejl adresu: info@projektabc.org.
 
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem imejla: azra.becirovic@projektabc.org; amira.sehic@projektabc.org ili putem telefona: +387 62 290 752 ili +387 61 998 752.