Debate i okrugli stolovi

P

U novembru 2015. godine u naš program rada uvrstili smo i debate, a od aprila 2016. godine i okrugle stolove, koji se održavaju dva puta mjesečno. Krajem juna 2016. godine uveli smo i treninge konsekutivnog prevođenja sa engleskog na bosanski jezik i sa bosanskog na engleski jezik.

U narednom periodu, uz podršku Austrijske biblioteke Tuzla, nastojat ćemo osnovati klub debata, okruglih stolova i konsekutivnog prevođenja na njemačkom jeziku.

S ciljem efikasnijeg obrazovanja naših članova, planiramo formirati i četiri tima: vodstvo, komunikacije, marketing i menadžment. Na svakom sastanku jedan od timova održavat će kratko predavanje ili radionicu iz svoje oblasti, što će ostalim članovima pružiti priliku da usvoje nova znanja i vještine neophodne za rad u svakodnevnom poslovnom okruženju.

Radionice i sastanci održavaju se isključivo na engleskom jeziku, pa je ovo idealna prilika za poboljšanje vašeg engleskog jezika. Minimalno predznanje engleskog jezika za učešće u radionicama je B2 nivo, dok će za njemački jezik - nakon formiranja kluba - biti nivo B1. Ukoliko vaš engleski ili njemački jezik nije na traženom nivou, naš partner, Centar za poslovnu edukaciju, pružit će Vam adekvatne pripreme i mogućnost polaganja testova.

Na svim radionicama i sastancima uče se nove stvari i razgovara o zanimljivim temama, koje biramo zajedno. Pridružite nam se!